Anna Ponces

anna2p
Direcció, idea original, dramatúrgia i intèrpret
Soprano de Les Cot

Nascuda a Barcelona, estudia Filologia Catalana a la UAB i es llicencia en Art Dramàtic en l’especialitat d’Interpretació a l’Institut del Teatre (2000), on també cursa el Doctorat en Arts Escèniques.

Amplia els estudis d’interpretació amb Declan Donellan, Lilo Baur i Peter Clough, estudia veu parlada amb Coralina Colom i Christine Adaire, elocució amb Salvador Oliva, dramatúrgia amb Sergi Belbel.

Estudia música amb Dolors Aldea, Mati Pinkas, Emma Kirkby, Enrico Gavarini, Ofèlia Sala i Ana Luisa Chova. Estudia interpretació d’àries d’òpera amb Clara Armand a l’escola ACCES de Londres.

S’inicia de ben jove als escenaris amb la companyia Roseland Musical, el 1996 actua a Calladita estás más guapa, dirigida per Marta Paytubí i el 1998 interpreta Grand Peur et Misère du IIIème Reich, estrenada al Festival de Theatre de Bayonne. Durant tres temporades fa d’ajudant de direcció, de cantant i d’actriu a Pòrtic Obert als Cels Trencats, una producció de circ dirigida per Jorge Vera i l’any 2000 funda Pezzolino Teatre, amb la qual dirigeix, entre d’altres, Déu de Woody Allen, que es representa al Llantiol
el 2002. Aquell any estrena també Motz, sobre textos de Màrius Torres i el 2003 fa la direcció escènica de l’òpera Orfeo ed Euridice de Gluck en versió cambrística i funda la companyia La Calba Teatre.

L’any 2004 viatja a Itàlia per fer d’actriu a Le Baccanti d’Eurípides, sota la direcció de Luca Ronconi,
al Piccolo Teatro di Milano i l’any següent interpreta Cartes d’amor d’A.R. Gurney, dirigida per Francesc
Hernández. El 2006 crea un espectacle musicoteatral a partir de Mujeres que corren con los lobos de Clarissa Pinkola-Estes i comença a dirigir el taller de creació Fem companyia, vinculat a Cotxeres Borrell, que fins al 2011 estrena onze projectes, alguns dels quals fan una petita gira. El 2009, actua a L’estimava, adaptació de la novel·la d’Anna Gavaldà, dirigida per Francesc Hernàndez (La Calba Teatre),
que fa temporada a la Biblioteca de Catalunya i a la Sala Trono. El 2011 dirigeix l’espectacle Constança de Melanina Teatre, estrenat a la Nau Ivanow, on el 2012 comença també a fer-hi d’actriu.

Participa en projectes de teatre social i és professora d’interpretació en diversos centres, entre ells el
Conservatori de Sabadell on imparteix interpretació per cantants.

Al llarg de la vida canta en diverses formacions corals i grups vocals de cambra com el Cor Adagi, el cor
Hesperinós, el Cor de Cambra de veus Blanques Bànat o la Coral Càrmina i fa alguns concerts lírics com a solista.

El 2011 funda el trio vocal Les Cot.