María Viñas

maria2p
Idea original, dramatúrgia, intèrpret i Community Manager
Mezzosoprano de Les Cot.

Nascuda a Barcelona, inicia els seus estudis a l’Escola d’Arts musicals Luthier.

L’any 2003 obté el títol professional de cant del Conservatori Superior de Música del Liceu.

Posteriorment es trasllada a Berlín per ampliar els seus estudis amb el baríton George Fortune, amb qui treballa en profunditat el lied alemany. Així mateix, per tal d’ampliar la seva formació teatral cursa estudis d’interpretació escènica a la “School for Performing Arsts” de Londres a càrrec de Clara Armand.

Amplia la seva formació vocal amb mestres com Kristinn Sigmundsson, Mati Pinkas, Jorge Sirena, Francesca
Roig i Daniel Muñoz, entre d’altres.

Realitza habitualment recitals d’òpera i sarsuela, així com participa en oratoris i concerts de música sacra, havent actuat en sales com: Teatro Principal de Zaragoza, Auditorio Ciudad de León, Teatro Falla de Cádiz, Teatro Reina Sofía de Benavente, Palau de la Música Catalana, Gran Teatre del Liceu, entre d’altres.

Entre moltes altres produccions, ha participat en l’espectacle “Espurnes d’òpera” celebrat a l’Auditori Axa de Barcelona i a l’Arena de Montemerlo (Padova); El recital de música espanyola “Barcelona XX” celebrat en Ámsterdam (Engelse Kerk-Begijnhof), sota la direcció del Mestre Enrique López-Cortón; la gira per Espanya de la sarsuela “El Rey que Rabió”, sota la direcció del Mestre Pascual Osa, amb la companyia Ópera 2001; Stabat Mater de Pergolesi l’església del Monestir de Pedralbes de Barcelona, etc.

Ha debutat els rols d’Euridice de l’òpera Orfeo ed Euridice de Gluck, sota la direcció artística de Roger Alier; el de Dolores de la sarsuela La Dolorosa de J. Serrano, amb la Companyia Lírica de Ciutat Comtal mb representacions al Teatre La Llotja de Lleida, entre d’altres; el rol de Berta de l’òpera El Barber de Sevilla de Rossini que es representà al Teatro Arenal de Madrid, amb una gran acollida de públic i crítica. Integrant de la companya En un Cuartito dirigida por Carlos Murias, i que juntment amb La Chamela
(bailaora flamenca), Manuel Ruiz (pianista) i el mateix Carlos Murias (castanyoles) interpreten ja el segon espectacle de creació pròpia, titulat En un cuartito los cuatro, amb el que han realitzat concerts al Festival de la Porta Ferrada (Sant Feliu de Guixols), una gira pel Marroc, temporada l’Espai Jon Brossa de Barcelona, entre molts altres concerts.

L’any 2011 funda el grup Les Cot