Óscar Peñarroya

OscarP
Piano, Música original, Arranjaments i Direcció Musical

Óscar Peñarroya va néixer a Barcelona l’any 1974. Després de fer el primer curs de ciències físiques, va deixar la universitat per a dedicar-se de ple a la música. Obtingué el títol superior de composició i orquestració i cursà estudis de piano, contrabaix, cant, direcció coral i composició per a cinema, entre d’altres.
És membre fundador de la companyia de teatre musical L’Oca Underground, en què intervé com a instrumentista, compositor i arranjador, intèrpret i director musical. És coautor, juntament amb la lletrista M. Carme Mateu, del musical L’apassionant carrera artística de Marta Gelabert, estrenat al Teatre Zorrilla de Badalona el maig de 2003 i en cartell a Barcelona durant l’any 2004.
És l’autor de la música de l’òpera El Bosc de Farucàrun, també amb llibret de M. Carme Mateu, obra guanyadora del II Concurs de composició d’òperes per a escolars “Òpera a secundària” que organitzen l’Institut Municipal d’Educació, el Gran Teatre del Liceu, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i el Teatre Lliure. Aquesta òpera fou estrenada al Teatre Lliure (sala Fabià Puigserver) l’abril de 2004.
Ha escrit la música del musical Per molts anys, amb text de Cèsar Aparício, que també ha dirigit i que va ser estrenat en 2007 al Teatre Zorrilla de Badalona.
Ha compost la música del llargmetratge En silencio (Javier Millán), dels llargmetratges documentals Forjadors de la diada (Enric Saulí i Marta Rovira), emès per TV3 el setembre de 2008, i Camp d’Argelers (Felip Soler), estrenat a França el maig de 2009 i emès per TV3 el desembre de 2009, i de la sèrie documental La fi dels grans felins (Jordi Llompart), emesa per TV3 el març de 2013.
El 2012 va dirigir a la sala Pau Casals de l’Auditori de Barcelona la cantata per a cor i orquestra Vila Encantada, amb música pròpia i text de Maria Ojuel.
És el creador i director del projecte “El Musical Participatiu” que organitza l’Obra Social la Caixa que es va estrenar el juliol de 2012 dins el cicle “Nits d’Estiu” al CaixaFòrum i que aquest any ha celebrat la seva segona edició.
En aquests moments combina la tasca pedagògica i la direcció coral amb la composició per a teatre i cinema.